Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Online Didactiek

Gamification, ofwel het toepassen van spelelementen in niet-game contexten, wordt in de moderne wereld steeds populairder. Zo is ook het gebruik van gaming als leermiddel in opkomst, en kan dit een revolutie betekenen voor de manier waarop we leren. Door educatieve spellen te gebruiken kunnen studenten op een leuke en interactieve manier leren, terwijl ze ook belangrijke vaardigheden ontwikkelen zoals probleemoplossing en samenwerking. 

Online Didactiek

Traditioneel leren omvat lange uren van klassikale instructie, met informatie gepresenteerd in grote blokken. Deze benadering van leren is echter niet altijd effectief en efficiënt, vooral in de huidige snelle wereld waarin tijd kostbaar is en aandachtsspannen korter worden. Hier komt microlearning in beeld, een revolutionaire benadering van leren die zich richt op het presenteren van informatie in kleine, hapklare stukjes.

Online Didactiek

Naast directeur/eigenaar van DLearning is Inge Donkervoort tevens nauw betrokken bij The Apereo Foundation, een stichting die zich hard maakt voor open source software en community's. Maandelijks publiceren zij een 'Apereo Foundation Fast Interview', met deze maand Inge in de hoofdrol! Lees meer over Open Source, het Xerte Project, de Xerte community en een toekomstbeeld van Apereo's missie. 

Besides director/owner of DLearning, Inge Donkervoort is also closely involved with The Apereo Foundation, a foundation that is committed to open source software and communities. Every month they publish an 'Apereo Foundation Fast Interview', with Inge in the lead role this month! Read more about Open Source, the Xerte Project, the Xerte community and a vision of Apereo's mission in the future.

Online Didactiek

In dit artikel bespreekt Gjermund Eikli de digitale communicatie-instrumenten binnen het online onderwijs. Welke kansen zijn er en welke uitdagingen komen we tegen?

DLearning werkt al jaren samen samen met Gjermund Eikli. Gjermund is directeur van de Norsk Nettskole en de founder van de sociaal constructivistische leeromgeving PedIT. Hij is al vele jaren actief op het gebied van online leren en heeft een aantal jaar geleden een wetenschappelijk artikel geschreven wat ook in deze tijd weer helemaal actueel is. 

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken