Meer rondom online leren

Blogs

Online Didactiek

Naast directeur/eigenaar van DLearning is Inge Donkervoort tevens nauw betrokken bij The Apereo Foundation, een stichting die zich hard maakt voor open source software en community's. Maandelijks publiceren zij een 'Apereo Foundation Fast Interview', met deze maand Inge in de hoofdrol! Lees meer over Open Source, het Xerte Project, de Xerte community en een toekomstbeeld van Apereo's missie. 

Besides director/owner of DLearning, Inge Donkervoort is also closely involved with The Apereo Foundation, a foundation that is committed to open source software and communities. Every month they publish an 'Apereo Foundation Fast Interview', with Inge in the lead role this month! Read more about Open Source, the Xerte Project, the Xerte community and a vision of Apereo's mission in the future.

Online Didactiek

In dit artikel bespreekt Gjermund Eikli de digitale communicatie-instrumenten binnen het online onderwijs. Welke kansen zijn er en welke uitdagingen komen we tegen?

DLearning werkt al jaren samen samen met Gjermund Eikli. Gjermund is directeur van de Norsk Nettskole en de founder van de sociaal constructivistische leeromgeving PedIT. Hij is al vele jaren actief op het gebied van online leren en heeft een aantal jaar geleden een wetenschappelijk artikel geschreven wat ook in deze tijd weer helemaal actueel is. 

Online Didactiek

DLearning in Nederland en de Norsk Nettskole in Noorwegen zijn al meer dan 10 jaar partners en werken veel samen aan allerlei onderwerpen rondom online leren. De Norsk Nettskole heeft naar aanleiding van de Corona crisis een mooi artikel geschreven over afstandsleren. Do's en dont's, tools en tips ....

Online Didactiek

PedIT als hulpmiddel bij nanoleren

Bij een snelle zoekactie op internet, ziet u dat deze termen worden gebruikt voor een breed scala aan technieken en methoden. Zoals altijd heeft iemand ze geclaimd en de termen 'van hen' gemaakt met een zeer beperkte definitie. Vaak gecombineerd met het softwareproduct dat ze verkopen. De termen 'microlessen' en 'nano-leren' worden vaak door elkaar gebruikt. Maar in we hebben ervoor gekozen om 'Microlessen' te gebruiken om het formaat aan te duiden dat we gebruiken wanneer we 'nano-leren' faciliteren.

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken