Hét nieuwste alternatief

PeerTube Video Platform

Image

Het gebruik van video’s is een ideale manier om jouw online modules interactiever te maken. Hierbij zijn Youtube en Vimeo de bekendste online platforms voor het streamen en gebruiken van videomateriaal. Zo heeft ook Xerte diverse paginatypes waar je video’s van zowel YouTube als Vimeo kunt uploaden in jouw leermodule. Helaas krijg je bij zulke platforms steeds meer reclame te zien en wordt het steeds lastiger gemaakt om videos te embedden in je online modules. Daarnaast is niet alle content toegestaan. PeerTube is dan hét nieuwste alternatief.

PeerTube is net zoals Youtube en Vimeo een platform om video’s te uploaden en te delen. PeerTube is in tegenstelling tot de andere platforms een open source platform. Dit houdt in dat iedere onafhankelijke organisatie een PeerTube server kan hosten voor hun eigen video’s. Je kunt het zelf op je server installeren maar je kan het ook bij ons laten hosten net zoals onze andere tools.  Je hebt dan een eigen videoserver met alleen de video’s van jouw organisatie.

Bekijk PeerTube

Free software to take back control of your videos

BEHEER & DEEL

Synchronisatie

Het mooie van PeerTube is dat het daarnaast nog mogelijk is om te synchroniseren met de PeerTube installatie van een andere organisatie (of organisaties), waardoor elkaars video’s te zien en te gebruiken zijn. Hoewel de video’s altijd op jouw eigen server blijven staan, wordt het aanbod dan stukken groter. Je blijft natuurlijk wel zelf beheerder van jullie eigen installatie met jullie eigen gebruikers en video’s.

PERSOONLIJK

ActivityPub Protocol

Ook maakt PeerTube gebruik van het ActivityPub protocol. Dat betekent dat de gebruikers bij gekeken video’s suggesties kunnen krijgen voor andere video’s, op basis van hun kijkgedrag en interesses op andere platforms. Het mooie van PeerTube is dat je dat ook uit kunt zetten omdat je hier zelf de controle over hebt.

HOMEPAGINA

Look & Feel

INTERFACE

Uiterlijk PeerTube

De interface van PeerTube is vergelijkbaar met die van Youtube en Vimeo. Op het startscherm worden de meest populaire video’s van het moment getoond en om een video te uploaden klik je in de rechter bovenhoek op ‘Upload’. Je kunt PeerTube ook aanpassen aan je eigen huisstijl.

PLAATS & DEEL

Interactief

Het is, net als bij de andere video platforms, mogelijk om video’s aan jouw favorieten toe te voegen en om een reactie achter te laten. Het principe is verder dus redelijk vergelijkbaar met Youtube en Vimeo. Het grote voordeel is dat je dit in PeerTub ook uit kunt zetten. Met PeerTube houd je echter zelf de volledige controle over jouw content.

CREËER

Publiceren

Je geeft de video een titel, omschrijving en tags en het bestand wordt op jouw eigen kanaal, lees account, geüpload. Verder kun je er ook nog categorieën aan toevoegen. Je kunt ook aangeven of de video openbaar zichtbaar moet zijn of niet. Als je op ‘Publish’ klikt wordt de video gepubliceerd.

SPEELPLAATS

Probeer uit

Met een simpele registratie kun je gratis een maand lang PeerTube uitproberen. Na een maand loopt jouw abonnement vanzelf af en verwijderen wij alle video's weer. Behoefte aan een korte training voor een snelle start? Neem dan contact met ons op.

Sneak preview

Om je een indruk te geven hoe PeerTube er uit ziet hebben we hier een paar screenshots voor je gemaakt. 


Maar je kunt natuurlijk de PeerTube pagina van DLearning bekijken of een gratis speelplaatsaccount aanvragen om eens te testen.

Image

Volledige controle

Veiligheid

In Peertube upload je enkel en alleen in je eigen server. Jij beheert met wie dit wordt gedeeld waardoor enkel de doelgroepen die jij wilt bereiken toegang hebben tot jouw content. Zo weet je altijd waar jouw content te vinden is. 

Wanneer jij besluit de content eraf te halen is dit dan ook volledig van de server verdwenen. Hiermee heb jij altijd en overal volledige controle.

EEN OVERZICHT

Kenmerken

OPEN SOURCE
Geen dure licenties betalen voor je gebruikers wanneer je meer controle wilt
ONLINE
Werkt volleding online in de browser
ALTERNATIEF
Creëer je eigen veilige alternatief voor Youtube en Vimeo
XERTE
Gebruik van PeerTube video's mogelijk gemaakt binnen Xerte

ALLES WAT JE NODIG HEBT, EN MEER

PeerTube met DLearning

Nog even wat speerpunten van PeerTube op een rij:

  • Je kunt zoveel 'uploaders' toevoegen als je wilt, met eigen account (dus alle docenten indien nodig)
  • Docenten/Studenten mogen 'socials' gebruiken (commentaar geven met tekst of met een duimpje omhoog of omlaag)
  • De 'uploader' kan metadata toevoegen: categorie, licentie, taal, tags, beschrijving, thumbnail
  • Je kunt ondertiteling toevoegen hetgeen goed is voor de toegankelijkheid
  • De ‘uploader’ kan aangeven of er commentaar op de video gegeven mag worden
  • De ‘uploader’ kan aangeven of de video gedownload mag worden
  • Het is mogelijk een audio file met een afbeelding toe te voegen, dan maakt PeerTube er een video van (voor podcasts)
  • Je kunt eigen branding toe voegen aan een kanaal
  • In Xerte (sinds versie 3.11) is PeerTube volledig geïntegreerd als aanbieder van video materiaal om in de online modules te plaatsen
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken