Meer rondom online leren

Blogs

DLearning blog

Natuurlijk is de inhoud van online leermiddelen het allerbelangrijkste. Maar laten we eerlijk zijn, als het er ook nog eens goed uitziet, maakt dat het leren nóg leuker. Wij geven jou een aantal tips & tricks zodat jouw online leermiddelen niet alleen functioneel zijn, maar er ook nog eens mooi uitzien en daardoor nog meer impact hebben op de leerervaring!

DLearning blog

Gamification, ofwel het toepassen van spelelementen in niet-game contexten, wordt in de moderne wereld steeds populairder. Zo is ook het gebruik van gaming als leermiddel in opkomst, en kan dit een revolutie betekenen voor de manier waarop we leren. Door educatieve spellen te gebruiken kunnen studenten op een leuke en interactieve manier leren, terwijl ze ook belangrijke vaardigheden ontwikkelen zoals probleemoplossing en samenwerking. 

DLearning blog

Traditioneel leren omvat lange uren van klassikale instructie, met informatie gepresenteerd in grote blokken. Deze benadering van leren is echter niet altijd effectief en efficiënt, vooral in de huidige snelle wereld waarin tijd kostbaar is en aandachtsspannen korter worden. Hier komt microlearning in beeld, een revolutionaire benadering van leren die zich richt op het presenteren van informatie in kleine, hapklare stukjes.

DLearning blog

In onze tijd van digitalisatie is online samenwerken essentieel. PedIT is hierbij dé unieke online leeromgeving voor alle doeleinden, die toch eenvoudig blijft in gebruik. PedIT combineert naadloos individueel leren, met samenwerken en adaptief leren. Met het maandelijkse thema 'samenwerken' kunnen we dus niet anders dan de talloze samenwerkmogelijkheden met PedIT eens toelichten. 

DLearning blog

Chatten met een alleswetende computer, de GPT chatbot maakt het mogelijk. Recentelijk verscheen het Open AI taalmodel volop in het nieuws als uitdaging op scholen: studenten zouden de chatbot gebruiken om hun huiswerk te maken. Maar hoe worden deze antwoorden nu gegenereerd? Kan de chatbot daadwerkelijk de menselijke intelligentie nabootsen? En wat zijn de voordelen van de chatbot?

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken