EXPECT THE UNEXPECTED

Xerte Online Toolkits

Xerte Online Toolkits (XOT) is een open source auteurstool die het voor elke contentontwikkelaar makkelijk maakt om snel en eenvoudig mediarijke, interactieve en interessante online leermodules te ontwikkelen. Via invulschermen kunnen alle soorten media toegevoegd worden aan een module. Dit kan worden afgewisseld met interactieve oefeningen zoals o.a. hotspot, drag & drop, quizzen, interactieve video, etc. Xerte is beschikbaar in verschillende talen, o.a. Nederlands.

Meerdere contentontwikkelaars kunnen samen aan dezelfde module werken waardoor een efficiënte en krachtige workflow gecreëerd wordt binnen de teams van ontwikkelaars, experts en media specialisten.

Klaar? Dan plaats je de module eenvoudig op een website, leeromgeving of je verstuurt hem via je e-mail.

Delen kan via LTI, RSS, SCORM 1.2 en 2004 of met een link. Omdat Xerte Online Toolkits ook xAPI ondersteunt, kunnen de resultaten opgeslagen en gepresenteerd worden in dashboards. Een standaard dashboard is al in Xerte ingebouwd.

OOK VOOR JOUW ONLINE PLATFORM
Xerte is compatible met elke willekeurige online omgeving met LTI support. Zoals PedIT, Moodle, Canvas, Itslearning en meer. Ga naar de support pagina voor meer informatie.
Image
Image
Image
EENVOUDIG
Met behulp van templates kun je eenvoudig interactieve modules maken, maar kun je ook gemakkelijk functionaliteit toevoegen
TOEGANKELIJK
Accessibility is voor ons heel belangrijk en alle ontwikkelingen worden hier goed op getest. Xerte heeft dan ook een accessibility award gewonnen!
MEETBAAR
Resultaten in dashboards tonen: Het zit al in Xerte, maar kan ook via maatwerk dashboards speciaal voor jouw organisatie
SHARE & REUSE
Down- of upload een Xerte module van anderen en pas het aan naar je eigen wensen of laat deze door ons personaliseren

EEN MAAND GRATIS UITPROBEREN?

Xerte Speelplaats

XERTE MODULES

Voorbeelden

EENVOUDIG PERSOONLIJK: ADAPTIEF LEREN

Xerte & adaptief leren

Online leer- of trainingsmodules maken; al ben je een ervaren pro in dit vak, het kost gewoon veel tijd en het is best moeilijk om leerstof te personaliseren. Toch is adaptiviteit en personalisatie nodig om het leren te ondersteunen en de kwaliteit van online leren te verbeteren. Gelukkig biedt Xerte de oplossing.

Met Xerte Online Toolkits kun je gebruik maken van de Adaptieve Content Pagina (ACP)*. Met deze pagina kun je zonder dat je hoeft te programmeren, differentiëren, personaliseren en adaptief leren mogelijk maken. Dit maakt de ACP een hele krachtige pagina. 

De ACP haalt alle gewenste informatie uit één of meerdere leerobjecten. Op basis van het resultaat of de score kan er gelinkt worden naar een ander leerobject om het leerproces te personaliseren.

Ook biedt de ACP in één keer overzicht d.m.v. een grafische weergave van de resultaten van of de individuele gebruiker en/of van de gehele groep. Voor meer informatie neem contact op.

* Learning Record Store is noodzakelijk

ALLES WAT JE NODIG HEBT, EN MEER

Meer weten over DLearning met Xerte?

SPEELPLAATS

Probeer uit

Met een simpele registratie kun je gratis een maand lang XOT uitproberen. Na een maand loopt jouw abonnement vanzelf af en verwijderen wij alle gegevens. Wanneer je leerobjecten wilt bewaren zul je deze moeten exporteren of je kunt een eigen installatie aanschaffen. Behoefte aan een korte training voor een snelle start? Neem dan contact met ons op.

TALKS

Gratis webinars

Ook verzorgen wij ongeveer 10 keer per jaar Xerte Talks, waar allerlei onderwerpen rondom online leren en Xerte aan bod komen. Na iedere Xerte release houden we ook een speciale Xerte Talk over de nieuwe ontwikkelingen.

COMBINEREN

Waar jij wilt

Xerte is ook heel goed te gebruiken in combinatie met onze leeromgeving PedIT of iedere andere willekeurige online omgevingen zoals Canvas, Brightspace, Teams en nog vele anderen. Xerte heeft een zeer ruim assortiment aan interactiviteit- en contentpagina's die je in de omgeving van jouw keuze kunt plaatsen.

TRAININGEN

Ondersteuning

Ook bieden wij trainingen aan voor Xerte en online didactiek. Als individu, of de volledige werkgroep van jouw organisatie, neem je gemakkelijk deel aan workshops of cursussen met online modules mét of zonder begeleiding, of aan een training speciaal aan jouw wensen aangepast.

Van het maken tot aan de hosting, wat komt er allemaal bij kijken?

EEN COMMUNITY DIE BLIJFT ONTWIKKELEN

Welkom bij de Xerte community

Sinds 2008 wordt de online versie van Xerte ontwikkeld en onderhouden door de Xerte community. Ondergebracht bij de Apereo Foundation worden er ieder jaar nieuwe functionaliteiten toegevoegd door vrijwilligers die geven om kwalitatieve online content. DLearning draagt al sinds het begin haar steentje bij. De actieve community levert talloze voorbeelden, support en inspiratie.
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken