Meer rondom online leren

Blogs

Xerte Online Toolkits

Xerte is voor iedereen

 

"The Xerte Project aims to provide high quality free software to educators all over the world, and to build a global community of users and developers. We believe that simple things should be simple and that anything should be possible."


 

Xerte is een suite van interactieve tools voor het eenvoudig en snel ontwikkelen van mediarijke, interactieve, toegankelijke online modules. De inhoud maak je door interactieve pagina's achter elkaar te zetten of door een mini-website te vullen met informatie.  Het ontwikkelen kun je samen doen, waardoor materiedeskundigen, mediaspecialisten en ontwikkelaars kunnen samenwerken bij het creëren van deze leermiddelen. Delen en (her)gebruiken, gebruiksgemak en toegankelijkheid zijn altijd speerpunten van Xerte! 

 

Maar hoe werkt het delen en (her)gebruiken van leermiddelen?

Ten eerste kun je in Xerte modules delen met externen door een downloadlink te maken of ze te exporteren als een ZIP-bestand. Dit doe je door naar de module te gaan die je wilt delen en vervolgens te klikken op "Exporteren". Hiermee maak je een ZIP-bestand aan dat de hele inhoud van de module bevat. Je kunt dit ZIP-bestand vervolgens delen met anderen via e-mail, cloudopslag of andere bestandsoverdrachtsmethoden. De ontvangers kunnen de module importeren in hun eigen Xerte-omgeving door te klikken op "Importeren" en het ZIP-bestand te selecteren. Op die manier kunnen ze de module bekijken en bewerken.