Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Xerte Online Toolkits

Presenteren kan je leren!

Visuele hulpmiddelen spelen een cruciale rol bij het geven van effectieve presentaties. Ze helpen niet alleen om informatie visueel aantrekkelijk te presenteren, maar ook om complexe concepten begrijpelijker te maken voor het publiek en de betrokkenheid te verhogen. In plaats van de standaard Powerpoint presentatie, geven wij jullie vandaag een originelere vorm van presenteren met behulp van visuele hulpmiddelen: de 360° media pagina van Xerte!

De pagina bevindt zich onder het kopje 'Media' wanneer je een pagina toevoegt binnen je module:

Na de pagina te hebben toegevoegd begin je met het basis template waarin je de titel, tekst, afbeeldinggrootte en positie van de afbeelding kunt instellen.

Dan begint het leuke gedeelte: klik op 'Scène toevoegen' onderin het beeld. Hiermee open je de daadwerkelijke 360° afbeelding pagina. Hier kun je vervolgens allerlei extra eigenschappen toevoegen om de pagina naar jouw wens in te vullen. Stel de startweergave in, pas de auto rotate instellingen aan of voeg een kompas toe!

Om jouw scène dan interactief te maken voegen we hotspots toe. In de afbeelding selecteer je een punt waarop de gebruiker als het ware kan inzoomen. Geef jij een huistour en wil je door de deur naar de volgende kamer? Dan plaats je dus een hotspot op die deur! Wanneer de gebruiker daarop klikt zal het scherm zich verplaatsen naar de volgende kamer, ofwel de volgende scène die jij eraan hebt gekoppeld. Wil jij informatie geven over een specifieke plek? Maak een informatie-hotspot! Hieraan koppel je een informatiepagina die opent wanneer de gebruiker op deze hotspot klikt. 

Je kan zoveel scènes met hotspots toevoegen als je zelf wilt. 

Om een duidelijker beeld te schetsen van de 360° afbeelding pagina, hebben wij voor jullie een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. Probeer vooral alles uit!

Bekijk ook onze nieuwste Xerte Bite waarin we jullie een korte tour door de verschillende basisinstellingen geven!

 

Lijkt dit jou wel wat? Schrijf je dan hier in voor onze Xerte Talk - Origineel presenteren met 360° foto's en leer hoe je op verschillende manieren een presentatie kan opbouwen rond een 360°-foto!

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken