Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Xerte Online Toolkits

Xerte in beeld

Een van de krachtige functies van Xerte is de mogelijkheid om multimedia-elementen toe te voegen aan je oefeningen. Je kunt afbeeldingen, video's en audio integreren om je inhoud visueel aantrekkelijk en meeslepend te maken. Stel je voor dat je een taalles geeft en wilt dat je studenten de uitspraak van woorden oefenen. Met Xerte kun je eenvoudig audio-opnames toevoegen waarin je de juiste uitspraak demonstreert, terwijl je gelijktijdig de bijbehorende afbeeldingen weergeeft. Dit maakt het leerproces niet alleen interactief, maar ook effectief!

Open jouw gewenste module en neem eens een kijkje bij de verschillende soorten pagina's. Onder het kopje 'media' vind je een rijk aanbod aan, wat de naam al laat blijken, mediapagina's met mogelijkheid tot het toevoegen van media in verschillende vormen. 

Kijk met ons mee naar een aantal van deze pagina's...

 

360° afbeelding

De 360° afbeelding pagina van Xerte is dé ideale vervanging van de alledaagse Powerpoint presentatie. Afgelopen september stond deze pagina centraal binnen het thema 'Presenteren'. Een uitgebreidere toelichting van deze specifieke pagina kun je dus in dit vorige blog lezen.

 

Afbeelding, tekst en geluid

Met de pagina 'Afbeelding, tekst en geluid' combineer je een afbeelding met een begeleidende tekst en audio. Zo pimp je de pagina, is de informatie beter te verwerken en is een leerling beter in staat de gegeven informatie daadwerkelijk te onthouden voor latere doeleinden. Dat ziet er dan als volgt uit: 

 

 Presentatie thumbnails

Met deze pagina voeg je meerdere thumbnails (foto's) toe die bovenin een verschuivende balk verschijnen. Op deze manier kan je verschilllende foto's presenteren met ieder een eigen tekstje. Zo geef je de gebruiker de gelegenheid om de pagina's naar zijn/haar eigen interesse te bekijken. De beginpagina ziet er dan als volgt uit: