Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Advies & Implementatie

Waarom zou je online coachen?

Coaching, van groepen of een individu, is het persoonlijk en interactief aanzetten van de deelnemer tot effectief gedrag. Tijdens het proces zijn beide partijen bezig met het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden en oplossingen. Een coach levert feedback, bewustwording en helpt bij zelfvertrouwen te scheppen. Vaak zijn mensen gewend aan coaching in een specifieke vorm – samen op locatie.

Maar wat als samen op locatie even niet kan, of de beschikbare uren niet toereikend zijn? Coaching kan ook online en heeft vele voordelen:

  • Continue interactie omdat je de contactmomenten in de week kunt uitbreiden,
  • Een digitaal overzicht van het proces om op terug te kunnen kijken,
  • Coaching geven en ontvangen in de eigen omgeving geeft een veilig gevoel,
  • Flexibiliteit voor jou en jouw deelnemer.

 

Dit alles leidt tot een constantere en hogere motivatie én betere leerresultaten.

Coaching trajecten kunnen beide verlengt of verkort worden door de ondersteuning van online coaching. Door de hogere constante motivatie is een langer traject met een geavanceerder einddoel makkelijker te behalen. Eveneens kun je een verkort coaching traject aanbieden door de meerdere contactmomenten, opdrachten en online feedback.

 

Hoe creëer je een online coaching experience?

Je kunt jouw traject al snel overzetten naar een online coaching experience. Wat je nodig hebt is de informatie en skills die je al bezit; en een afgeschermde online ruimte met interactie mogelijkheden – met indien gewenst tools om eLearning modules te maken.

Natuurlijk wil je de privacy van je deelnemers bewaren, en tevens een handige en professionele ruimte tot je beschikking voor documentatie en feedback. Gelukkig is er een groot aanbod aan online programma’s die dit voor jou kunnen betekenen. De sociale leeromgeving ‘PedIT’ is één van zulke programma’s. Naast ontelbare opties en een ledenadministratie, heeft PedIT een Online Coaching Room en chat functie. Gemakkelijk, op de gewenste methode – schriftelijk of per video – en in real time feedback geven.

Coaching kan met gebruik van online sessies in de ingebouwde videoruimte. Maar ook wanneer één van de partijen niet aanwezig is kan video feedback gemakkelijk verzorgd worden. Met één druk op de knop een video boodschap opnemen en verzenden.

Door de uitgebreide mogelijkheden kun je modules toevoegen, tussentijdse beoordelingen inplannen door bijvoorbeeld deelnemers concepten te laten inleveren, of deelnemers van een groep aan elkaar toewijzen voor samenwerksessies. Zelf scherm je af welke deelnemer wat ziet. Zo heb jij al jouw materiaal en deelnemers in één omgeving en iedereen zijn of haar privacy.

 

Ben je benieuwd naar PedIT, of wil je meer weten over online coaching mogelijkheden en software voor jouw organisatie? Neem dan contact op met DLearning.

 

 

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken