Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Xerte Online Toolkits

Toegangsbeheer binnen Xerte

Vandaag gaan we dieper in op het beheer van toegang tot pagina's binnen Xerte leerobjecten en ontdekken hoe we deze op een veilige manier kunnen delen. Verschillende eigenschappen en functies, zoals 'Verberg/Toon pagina', 'Stand-alone pagina' en 'Toegangscode', spelen een belangrijke rol in dit proces.

 

Verberg/Toon pagina: De kracht van selectieve zichtbaarheid

Een van de essentiële functies binnen Xerte is de mogelijkheid om pagina's te verbergen of weer te geven op basis van specifieke criteria. Hiermee kunnen auteurs bepalen welke informatie op welk moment zichtbaar is, waardoor de toegang tot gevoelige gegevens nauwkeurig kan worden beheerd. Het effectief gebruik van deze functie stelt studenten in staat om stapsgewijs door het leerobject te navigeren, terwijl minder relevante informatie wordt afgeschermd.

 

Stand-alone pagina: Isolatie voor geavanceerde beveiliging

Met de 'Stand-alone pagina'-functie kunnen auteurs specifieke pagina's isoleren, waardoor ze losstaan van de rest van het leerobject. Dit biedt een extra beveiligingslaag door de niet direct zichtbare informatie te scheiden van de algemene inhoud. Deze aanpak is nuttig wanneer bepaalde delen van het materiaal alleen toegankelijk moeten zijn voor specifieke gebruikersgroepen of in bepaalde situaties.

 

Toegangscode: Beperkte toegang voor extra veilighei

De 'Toegangscode'-functie is een krachtig middel om de toegang tot specifieke pagina's te beperken. Hiermee kunnen auteurs een extra laag van beveiliging toevoegen door een unieke code toe te wijzen aan bepaalde content. Alleen gebruikers met de juiste code kunnen de betreffende pagina openen, waardoor de controle over wie toegang heeft tot welke informatie wordt versterkt.

 

Wanneer gebruik je welke functie?

Om de optimale beveiliging te waarborgen, is het van essentieel belang om te begrijpen wanneer elke functie het meest geschikt is. 'Verberg/Toon pagina' is ideaal voor het geleidelijk vrijgeven van informatie tijdens het leerproces. 'Stand-alone pagina' biedt de mogelijkheid content niet direct zichtbaar te tonen, terwijl 'Toegangscode' wordt ingezet wanneer beperkte toegang tot specifieke gebruikers noodzakelijk is.

In conclusie biedt Xerte een scala aan krachtige functies om de beveiliging van documenten en pagina's te waarborgen. Door bewust gebruik te maken van 'Verberg/Toon pagina', 'Stand-alone pagina' en 'Toegangscode', kunnen auteurs op een flexibele en doeltreffende manier de toegang tot leermateriaal beheren. Het begrijpen van het verschil tussen deze functies is de sleutel tot het creëren van een veilige en gepersonaliseerde leerervaring.

 

Ben jij benieuwd naar meer? Schrijf je dan hier in voor onze Xerte Workshop - Beveiligen documenten en pagina's.

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken