Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Xerte Online Toolkits

Verrijk de woordenschat met Xerte

Een rijke woordenschat is van onschatbare waarde voor effectieve communicatie en taalvaardigheid. Het vergroten van de woordenschat kan echter een uitdaging zijn, vooral in educatieve contexten. Xerte Pagina's bieden een innovatieve en interactieve benadering om de woordenschat op een boeiende manier uit te breiden. In dit artikel verkennen we hoe Xerte kan worden ingezet om op een effectieve manier woordenschat aan te brengen.

 

Interactieve woordenschatlessen

Met Xerte Pagina's kunnen docenten interactieve woordenschatlessen creëren. Denk hierbij aan het integreren van audiofragmenten waarin de juiste uitspraak van woorden wordt gedemonstreerd, of het toevoegen van visuele elementen zoals afbeeldingen en video's om de betekenis te verduidelijken. Interactiviteit zorgt voor een betere betrokkenheid en begrip bij de studenten. Pagina's die je hier goed voor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Afbeelding, tekst en geluid; Gesynchroniseerde video (beide te vinden onder "media") of Interactieve video (te vinden onder "interactiviteit")

 

Contextuele inbedding

Een effectieve manier om woordenschat te onthouden, is door het in een relevante context te plaatsen. Xerte Pagina's bieden de mogelijkheid om woorden in realistische scenario's in te bedden. Dit kan variëren van virtuele situaties tot real-life voorbeelden, waardoor studenten de woorden niet alleen leren, maar ze ook kunnen toepassen. Hierbij zou je er bijvoorbeeld een gehele setting omheen kunnen creëren met de 360 graden afbeelding pagina.

 

Motiverende gamification

Het toevoegen van gamification-elementen aan Xerte Pagina's kan de motivatie van studenten vergroten. Quizzen, puzzels of andere educatieve spellen kunnen worden geïntegreerd om de woordenschat op een speelse manier te versterken. Het competitieve element kan de betrokkenheid van studenten stimuleren en het leerproces leuker maken. Hiervoor heeft Xerte ideale pagina's zoals DicteeHotspot vraag of Categorieën om te quizzen maar ook meer speelse elementen zoals Galgje, Woordzoeker of Kruiswoordpuzzel.

 

Personalisatie van het leerproces

Xerte Pagina's stellen docenten in staat om leertrajecten aan te passen aan de individuele behoeften van studenten. Door differentiatie toe te passen, kunnen woorden op verschillende niveaus worden aangeboden, zodat elke student op zijn of haar eigen tempo kan leren.

 

Xerte pagina's bieden dus een krachtig hulpmiddel voor het verrijken van woordenschat! Ben jij benieuwd naar meer? Schrijf je dan hier in voor onze Xerte Workshop - Woordenschat aanbrengen met Xerte.

 
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken