Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Blog & Nieuws

AI, AI, AI DLearning

Chat gebaseerde AI modellen zoals ChatGPT hebben in korte tijd de wereld verovert. De mogelijkheden van deze modellen hebben ook onze oplossingen een boost gegeven. Door het benutten van de modellen achter ChatGPT kunnen taken geautomatiseerd worden.

 

Hoe pas je dat toe?

GPT modellen zijn gemaakt en getraind om grote hoeveelheden data te verwerken. Met slimme aanpassingen en algoritmes kunnen we zorgen dat deze data wordt omgezet in relevante content. Bij het maken van lesmateriaal zoals interactieve content, samenvattingen, toetsen, e.d. moet veel werk worden verzet. Onze huidige AI ontwikkelingen zijn erop gericht om te helpen bij tijdrovende onderdelen en om het proces efficiënter te maken. In de verdere toekomst richten we ons ook op het inzetten van AI bij Learning Analytics en studentdata.

Het gebruik van AI heeft nu nog zijn beperkingen. De huidige modellen zijn erop gericht om een antwoord op de gestelde vraag te genereren. Als het model het antwoord niet weet zal geprobeerd worden een antwoord samen te stellen uit stukjes gerelateerde informatie. Soms met een goed feitelijk en bruikbaar resultaat maar soms kan het ook misinformatie genereren. Een goede check op de content blijft noodzakelijk.

 

Wat kunnen we nu concreet in de nabije toekomst?

We kunnen nu door het inzetten van ChatGTP “automatisch” multiple choice vragen, opinie vragen, definities en samenvattingen genereren. Elke functionaliteit die in Xerte zit, wordt door ons onderzocht en we vinden steeds nieuwe oplossingen om AI te integreren en het gebruiksgemak te verhogen.

Zelf teksten maken of pagina’s van een grote PDF copy pasten is arbeidsintensief. We hebben grote vooruitgang geboekt om content uit PDF’s en programma’s zoals Powerpoint te genereren. Ook het “automatisch” omzetten van een video naar een interactieve video met relevante vragen werkt in onze testomgeving.

 

Bekijk ook onze animatievideo!

 

 

In komende BLOG’s geven we uitleg hoe je concreet AI en tools zoals ChatGTP kunt gebruiken om interactieve content te genereren. 

NB. De afbeelding is gemaakt met ChatGPT4o :)

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken