Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Blog & Nieuws

DLearning: officieel een ISO-gecertificeerd bedrijf!

Artikelindex

 

In een tijdperk waarin gegevensbeveiliging een steeds grotere prioriteit wordt, is het bereiken van de ISO 27001-certificering een belangrijke mijlpaal. Als DLearning kunnen we nu dus met trots aankondigen deze prestigieuze certificering te hebben behaald.      

 

Een ISO-certificering, wat houdt dat in?

De ISO 27001-certificering, uitgegeven door de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC), is een uitgebreid raamwerk voor het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Dit certificaat bevestigt dat DLearning voldoet aan strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging en dat het beschikt over effectieve processen en controles om gegevensrisico's te beheren en te minimaliseren.

De weg naar de ISO 27001-certificering vereiste een grondige evaluatie van onze bestaande informatiebeveiligingspraktijken, evenals de implementatie van verbeteringen en aanpassingen om te voldoen aan de strenge eisen van de norm. Het proces omvatte het identificeren en beoordelen van informatiebeveiligingsrisico's, het implementeren van geschikte beveiligingsmaatregelen en het opzetten van een raamwerk voor continue monitoring en verbetering.

 

Langdurig proces met Check, check, double check

De afgelopen maanden hebben we als team keihard gewerkt om de ISO certificering binnen te halen. Want alhoewel we al in 2022 met het traject zijn gestart en we al geruime tijd volgens deze strenge norm werken moesten er nog veel puntjes op de i worden gezet. Is het goed beschreven? Is de procedure waterdicht? Kunnen we dit aantonen? Is iedereen op de hoogte? Allerlei zaken die we nogmaals langs zijn gelopen en kunnen aantonen bij de auditor. Nogmaals alles controleren. Belangrijk om te doen maar niet altijd leuk met een agenda waarin ook andere prioriteiten staan. Uiteindelijk waren we er helemaal klaar voor. Ondanks onze goede voorbereiding was er toch wat gezonde spanning toen de final audit kwam. Na 3 dagen flink doorgezaagd te zijn kwam na enig wachten uiteindelijk het verlossende woord, 'jullie zijn gecertificeerd'! 

 

Wij zijn ontzettend trots op de ISO-certificering. Iedereen bedankt! 

 

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken