Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Q

‘Q’, de sleutel tot succes: Informatie

De sleutel tot succes is informatie, maar hoe zorg je nu dat informatie goed ontvangen wordt? We lopen allemaal tegen hetzelfde probleem aan: We weten niet of het bericht bewust bij de ontvanger binnenkomt, of hoe het intern verwerkt wordt.

Met de huidige samenleving van verminderd sociaal contact, en (deels) vanuit huis werken en studeren, is het probleem alleen nog maar vergroot. Toch is het – voor bedrijven, instanties en plaatsen waar trainingen worden gegeven – belangrijk dat informatie effectief wordt omgezet in kennis, nieuwe gemeenschappelijke waarden gevormd kunnen worden en er opnieuw actie wordt genomen.

 

PedIT AS

Het Noorse bedrijf ‘PedIT AS’ is al meer dan 20 jaar een bemiddelaar in informatie overdragen tussen deelnemers in en buiten organisaties. Meer dan 20.000 leraren in Noorwegen hebben deelgenomen aan hun programma’s.

Met hun didactische kennis en enorme ervaring heeft PedIT AS een nieuw product ontwikkeld; de informatie- en trainingstool ‘Q’.

 

Met de gedachten bij de ontvanger

Q is voor ons één van de beste tools om informatie (online) te brengen bij ontvangers. Het creëren en ontwerpen van professioneel uitziende berichten wordt net zo simpel gemaakt als bijvoorbeeld een PowerPoint. Door middel van verschillende pagina’s worden jouw berichten behapbaar en duidelijk weer gegeven. Daarnaast passen de berichten zich automatisch aan op het scherm waar het wordt geopend.

Bijna iedereen heeft een smartphone en worden berichten voor zo’n 70% hier op geopend, in plaats van een laptop of PC. E-mails, reminders, organisatieprotocollen; gemakkelijk kun je ze openen waar je maar wilt. Maar samen met die ontwikkelingen ontstaat er ook een hoop afleiding. Dan vraag je je al snel af, worden jouw berichten wel actief bekeken?

Door middel van didactische technieken zorgt Q er voor dat de ontvanger actief bezig is met de informatie, terwijl de ontvanger wél het gemak behoud van het kunnen openen van berichten op ieder moment, op iedere plek en ieder device.

 

 

Zeker zijn van effectiviteit

Binnen Q – de web versie en de app – zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is videomateriaal compleet normaal geworden in het overdragen van informatie. Het is immers bewezen dat dit de opname van de berichten vergroot. Binnen Q kun je;

  • Video’s opnemen met je smartphone of webcam,
  • Pre-made video’s uploaden als content,
  • Of video’s laten zien van YouTube of andere bronnen.

Wanneer je Q gebruikt, kun je ontvangers stimuleren om informatie actief te verwerken. Dit is een grote stap binnen online communicatie. Het alledaagse leven kan namelijk druk en overweldigend zijn. Veel mensen zullen dus ook informatie ontvangen en deze markeren als gelezen zonder enige inspanning, waardoor de kennis niet bewust wordt overgedragen.

Q maakt hierin het verschil, als ontwerper en verzender kun jij de ontvanger stimuleren en vragen stellen die de noodzakelijke reactie en reflectie teweegbrengen. Doordat het systeem deze reactie opslaat kun je dus nagaan of de ontvanger het bericht actief verwerkt heeft. Dit door middel van simpele statistieken. Hiervoor heb je een aantal mogelijkheden binnen Q;

  • Meerkeuzevragen,
  • Open vragen,
  • Verplichte acties vóór het afronden van het bericht.

 

 

Verzenden

Via e-mail of SMS verstuur je simpel een URL. Je kunt dus ook gemakkelijk de personen buiten jouw organisatie bereiken. Wanneer jij deze optie wilt bieden, kunnen ontvangers zich eenvoudig registreren bij jouw Q platform.

Je kunt Q ook gebruiken binnen de sociale leeromgeving ‘PedIT’ (en andere platformen waar embedding mogelijk is). Wanneer je meer dan informatie distributie en -verzameling, nieuwsbrieven en simpele trainingen nodig hebt is de PedIT omgeving een mooi en compleet platform. PedIT geeft de mogelijkheid tot samenwerken, discussie forums, beoordelingstools en nog veel meer.

Alle managers en informatiewerkers staan voor dezelfde kwestie; er is altijd ‘iemand’ die bereikt kan worden, maar het moet simpel zijn.

Het antwoord is Q.

 

 

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken