Meer rondom online leren

Blogs & Nieuws

Blog & Nieuws

Zomervakantie: groeiend genieten!

De zomer is een seizoen dat voor velen synoniem staat met zon, zee en vakantie. Het is een tijd om te ontspannen, bij te komen van de dagelijkse sleur en nieuwe energie op te doen. Maar wist je dat de zomer ook een uitstekende periode kan zijn om je kennis te verrijken en nieuwe vaardigheden te leren? Hieronder vind je een aantal handige vakantietips en tricks om van je zomer een perfecte balans te maken tussen ontspanning en onderwijs.

 

1. Plan je reis slim ;)

  • Culturele bestemmingen: Kies voor vakantiebestemmingen met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek musea, historische plekken en tentoonstellingen. Steden als Rome, Athene en Parijs bieden een overvloed aan educatieve ervaringen.
  • Taalreizen: Overweeg een taalcursus in het buitenland. Dit is een geweldige manier om je talenkennis te verbeteren terwijl je geniet van een nieuwe omgeving. Spaans in Spanje, Frans in Frankrijk of Italiaans in Italië – de opties zijn eindeloos.

 

2. Digitale Leermiddelen

Altijd al piano willen leren spelen, Spaans leren spreken of je topografische kennis willen bijwerken. Maak gebruik van je extra tijd om met behulp van online cursussen iets nieuws te leren! 

  • Online cursussen: Schrijf je in voor online cursussen. Veel van deze cursussen kun je in je eigen tempo volgen, ideaal voor een zomervakantie.
  • Educatieve apps: Er zijn tal van educatieve apps beschikbaar die leren leuk en interactief maken. Denk aan Duolingo voor taalvaardigheden of Khan Academy voor een breed scala aan vakken.

 

3. Leeslijst voor de Zomer

Lezen voor de lijst maar dan vrijwillig!

  • Boeken en romans: Stel een zomerleeslijst samen met boeken die zowel ontspannend als educatief zijn. Denk aan historische romans, biografieën of boeken over zelfontwikkeling.
  • Wetenschappelijke tijdschriften: Neem abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften of download artikelen die je interesseren. Dit kan je helpen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.

  

4. Gezondheid en Fitness

Leren hoeft zeker niet altijd met je neus in de boeken. Ga eropuit en leer wat nieuws! 

  • Sportieve activiteiten: Probeer nieuwe sporten of activiteiten zoals surfen, yoga, hiken of fietsen. Dit is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar kan ook mentale helderheid bevorderen.
  • Gezonde voeding: Gebruik de zomer om te experimenteren met gezonde recepten en lokale ingrediënten. Leer over voeding en kooktechnieken die je het hele jaar door kunt gebruiken.

 

5. Creatieve Projecten

Vul je tijd met creativiteit...

  • Kunst en ambacht: Probeer je hand aan schilderen, fotografie, schrijven of een ander creatief project. Creatieve activiteiten kunnen ontspannend zijn en stimuleren tegelijkertijd je brein.
  • DIY projecten: Doe-het-zelf projecten kunnen variëren van het maken van meubels tot het opknappen van oude spullen. Dit leert je nieuwe praktische vaardigheden en geeft een gevoel van voldoening.

 

Hoewel de zomer natuurlijk de uitgesproken periode is om tot rust te komen, is het ook een geweldige tijd om jezelf op nieuwe manieren uit te dagen en te groeien. Door je vakantie slim te plannen en te combineren met educatieve activiteiten, kun je een zomer beleven die zowel verfrissend als verrijkend is. Of je nu kiest voor een culturele stedentrip, een avontuurlijke natuurreis of het bijwonen van een online cursus, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak van deze zomer een tijd van leren, ontdekken en vooral genieten! Maar begrijp ons niet verkeerd: ook relaxen is belangrijk ;)

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken