Blog & Nieuws

2022: een recap

Xerte mini-conferentie (mei)

De eerste Xerte mini-conferentie van dit jaar vond plaats in mei. Tijdens deze mini-conferentie kon je deelnemen aan allerlei sessies waarin Xerte-gebruikers lieten zien hoe zij met Xerte werken. Er was een gevarieerd en interessant programma met voor ieder wat wils. De sessies liepen uiteen van microlearning tot het maken van 360 graden afbeeldingen. Ook namens DLearning werd er een sessie gehost. Inge Donkervoort gaf als lid van het kernteam van de Xerte Community toelichting over allerlei nieuwe functies binnen Xerte zoals het gebruik van PeerTube. Klik hier om deze en de andere sessies terug te kijken!
 

Lancering LASuite

Op 25 mei lanceerde DLearning de Learning Analytics Suite, een open source tool die het mogelijk maakt om de resultaten en de kwaliteit van de resultaten te bekijken en bewaken. Op deze manier kun je eenvoudig de voortgang van deelnemers, zoals bijvoorbeeld studenten, cursisten of werknemers, volgen. Inmiddels wordt de LASuite al met grote tevredenheid gebruikt door onder andere Kenniscentrum Digisprong, GITO, Future Teacher en het Summa College. Meer weten over deze tool? Neem een kijkje op onze website!

 

Open Apereo

De zomer zat vol met evenementen, zo was het in juni tijd voor de Open Apereo conferentie. Open Apereo 2022 onderzocht de waarde van open source software en communities om de belangrijkste IT-problemen van het hoger onderwijs aan te pakken. Er werden interactieve keynotes gegeven en de conferentie zat vol met workshops en andere events. Een aantal van de sessies zijn opgenomen en hier terug te kijken.

 

Xerte mini-conferentie (december)

Vanwege de succesvolle eerste editie in mei organiseerde de Xerte Community voor de tweede keer dit jaar een mini-conferentie. Tijdens deze middag kon je deelnemen aan allerlei sessies op het gebied van Xerte, zowel basis niveau als gevorderd, maar ook andere interessante thema's die te maken hebben met blended learning; dus niet alleen maar Xerte workshops. Ook bij deze editie stond Inge Donkervoort van team DLearning weer klaar om verschillende sessies te hosten. Een aantal van de sessies zijn weer opgenomen, deze kun je hier terugkijken.

 

Xerte webinar 

Om de lancering van zowel de nieuwe release als de nieuwe       Xerte documentatie (wiki) te vieren, nodigde de Xerte Community iedereen op 9 december uit om deel te nemen aan een webinar waarin zij toelichting gaven over de belangrijkste functies in Xerte 3.12. Heb jij dit nou gemist? Vind hier de documentatie en informatie over de nieuwe release terug. De Engelstalige webinar is tevens opgenomen, deze video-opname volgt nog.

 

Talks

Ook bleef DLearning dit jaar maandelijks weer verschillende online Talks hosten en waren we zo nu en dan te gast in webinars georganiseerd door anderen. Hier gaan we in 2023 gewoon weer mee door. 

 

Workshops

Tevens is DLearning nog altijd bezig met het organiseren van interessante en relevante online workshops met betrekking tot Xerte en andere online leermiddelen. De workshops variëren van Xerte Basics tot Xerte Xpert, zo is er altijd iets geschikts voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker. Ook deze zullen in 2023 weer genoeg plaatsvinden.

 

Toekomst

Tot slot kijken we naar de verwachte ontwikkelingen van komend jaar. Zo staat niet alleen de lancering van ons meest recent ontwikkelde Open Source Software programma Student Dossier op de planning, maar kijken we ook uit naar versie 3.12 van Xerte en staat de PedIT Q app bijna voor jullie klaar. Tevens zal er hoogstwaarschijnlijk weer een Xerte       mini-conferentie plaatsvinden in het voorjaar van 2023. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!
 
 
Wij kijken met tevredenheid terug op het afgelopen jaar en zijn benieuwd naar wat er in 2023 op ons staat te wachten. Voor nu wenst team DLearning iedereen in ieder geval een feestelijke Kerst en een fijne jaarwisseling, wij zien jullie volgend jaar weer!
 
 
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken