Blog & Nieuws

Open Source programma's

Voor het ontwikkelen van effectief online leren binnen een organisatie kan een organisatie gebruik maken van diverse software en internettoepassingen. Dat kunnen commerciële producten zijn maar ook open source. DLearning gebruikt daarbij zoveel mogelijk open source producten die eenvoudig zijn in het gebruik, maar toch zeer uitgebreid in mogelijkheden. 

Neem bijvoorbeeld de door ons ontwikkelde Learning Analytics Suite (LASuite), een open source tool die het mogelijk maakt om de kwaliteit van resultaten te bewaken. Je kunt hiermee gemakkelijk de voortgang van je deelnemers volgen, hier conclusies uit trekken en je content hier op aanpassen of volgende stappen ondernemen. De suite van tools is vrij beschikbaar, je hoeft niet te betalen voor licenties en dergelijke, natuurlijk wel voor hosting en support. Klik hier voor een volledige omschrijving van de LASuite. De LASuite is ontwikkeld in samenwerking met Digisprong, GITO en het Summa College.

Ook ontwikkelen we samen met GITO uit Vlaanderen momenteel een nieuw open source software programma: Student Dossier. Organisaties zijn verplicht bepaalde documenten bij te houden van hun studenten en/of werknemers. Deze gegevens kunnen niet zomaar op een 'drive' of in een cloud worden bewaard. Om deze documenten veilig en correct op te slaan, is Student Dossier dé oplossing. Binnen Student Dossier kunnen conform de AVG allerlei documenten worden bijgehouden, waarbij iedereen die de juiste rechten heeft, toegang heeft tot die documenten. Meer informatie volgt binnenkort, de officiële release komt eraan...

Daarnaast maken wij bij DLearning ook gebruik van open source software ontwikkeld door anderen, indien dit goed samenwerkt met onze bestaande producten. Xerte en PeerTube zijn hier het perfecte voorbeeld van. Xerte is een auteurstool voor het maken van interactieve, mediarijke online leermiddelen en PeerTube is net zoals Youtube en Vimeo een platform om video’s te uploaden en te delen. PeerTube is in tegenstelling tot de andere platforms een open source platform. Dit houdt in dat iedere onafhankelijke organisatie een PeerTube server kan hosten voor hun eigen video’s. PeerTube is volledig geïntegreerd binnen Xerte, zo kun je jouw eigen video's uploaden in je online modules. Lees hier meer over de mogelijkheden met PeerTube. 

Wij geloven bij DLearning in de uitgebreide mogelijkheden van open source! Wil jij hier meer over weten? Neem contact met ons op!

CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 769929420
btw NL 860865757B01

Mark of Trust ISO 27001

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken