Alles rondom online leren

Nieuws

Maak kennis met onze Learning Analytics Suite!

Goed nieuws! DLearning is blij en trots dat we vanaf nu onze Learning Analytics Suite kunnen presenteren. Wat is nu learning analytics en wat doet dan de Learning Analytics Suite?

“Learning analytics is het verzamelen, analyseren en rapporteren van data van studenten en hun omgeving om zo het onderwijs en de omgeving waarin dit onderwijs plaatsvindt, te begrijpen en verbeteren. - uit Learning analytics - Surf 2018”

Data waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld resultaten van studenten, slagingspercentages of tijd die besteed wordt. Maar ook informatie over de online leermiddelen zelf zoals een video die nooit bekeken wordt of een vraag die iedereen fout beantwoordt. Dat geeft veel informatie over de kwaliteit van de content en zo kun je de lesstof zo passend mogelijk maken en verbeteren.

De gloednieuwe Learning Analytics Suite is een open source tool die het dan ook mogelijk maakt om de resultaten en de kwaliteit van de resultaten te bekijken en bewaken. Op deze manier kun je eenvoudig de voortgang van deelnemers, zoals bijvoorbeeld studenten, cursisten of werknemers, volgen. Uit deze gegevens kun je vervolgens weer conclusies trekken en je content aanpassen naar wens.

Nieuw in de Learning Analytics Suite zijn het ‘Cursus Register’ en een ‘Standaard dashboard’. Het Cursus Register is een register waarin online modules geregistreerd worden (naam, slagingsscore, etc.) waarvan de resultaten getoond moeten worden in een dashboard. Deze modules worden gegroepeerd in cursussen of trainingen, die je vervolgens weer kunt plaatsen in een opleidingstraject of curriculum. Voor Xerte gebruikers betekent dit dat je in plaats van de resultaten van één module te bekijken in een dashboard, je de resultaten van de hele set aan modules kunt bekijken.

Het dashboard aggregeert en visualiseert vervolgens aan de hand van het Cursus Register de resultaten van de deelnemers. Het Cursus Register kan automatisch gevuld worden met de gegevens vanuit Xerte en handmatig met andere systemen zoals Moodle, H5P (commerciële versie) en Itslearning. Op deze manier kunnen studenten zien hoe ze ervoor staan op verschillende onderdelen. Docenten kunnen in het dashboard zien wat de relatie is tussen resultaten en leeractiviteiten. Zo kunnen docenten zien welke formatieve toetsen de studenten gemaakt hebben én welke onderwijsmaterialen ze op welk moment hebben bekeken én hoe lang en hoe vaak ze er aan gewerkt hebben.

Omdat de Learning Analytics Suite een open source tool is betaal je niet voor licenties en dergelijke. De code is vrij te downloaden en zelf op een eigen server te plaatsen maar DLearning kan deze Suite ook voor je hosten. DLearning verzorgt hosting en support op een veilige manier volgens de richtlijnen van de AVG (GDPR) en met een complementaire SLA.

Klik hier voor meer informatie over de suite of download onze brochure.

Vince van den Heuvel
Inge Donkervoort
Team DLearning
24 mei 2022

 

Aanmelden nieuwsbrief

Één keer per maand. Direct up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken