Meer rondom online leren

Blogs

Xerte Online Toolkits

Leren door het te doen

In september zijn wij samen met het Summa College in Eindhoven van start gegaan met een project. De opleiding ICT- en Mediabeheer werkt aan CSS en User Experience (UX) projecten van opdrachtgevers. Ook DLearning helpt mee met het verzorgen van opdrachten, in dit geval het ‘opfrissen’ van de ‘look and feel’ van Xerte.

 

 

Xerte Online Toolkits

Xerte bestaat al meer dan 18 jaar. En ondanks dat Xerte heel erg gegroeid is in functionaliteit is er niet veel aandacht besteed aan hoe  het programma er uit ziet. Voor de zomer van 2021 hebben wij met DLearning onderzoek gedaan naar de wensen van gebruikers. Welke functionaliteiten missen er die de UX (user experience) verbeteren? En hoe kunnen we de ‘look and feel’ verbeteren?

 

Projecten met het Summa College

De missende functionaliteiten en de modernisering van Xerte is als opdracht uitgedeeld aan 17 studenten van het Summa College. Deze hebben zichzelf verdeeld in 6 groepjes om aan het project te werken.

Onder begeleiding van het Summa College in Eindhoven en DLearning krijgen ze  de kans om aan een échte tool te ‘bouwen’. Deze open source auteurstool wordt wereldwijd gebruikt en wordt onderhouden door een community van vrijwilligers die zich inzetten voor het vrij gebruiken van deze tool.

 

 

Houd ons blog en nieuws in de gaten voor updates (en misschien zelfs een voorproefje). Óf schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang de update vanzelf.Aanmelden nieuwsbrief

Één keer per maand. Direct up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken