Onze webinars & evenementen

Webinars

Xerte Talk - Leerresultaten zichtbaar maken

Xerte Talk - Leerresultaten zichtbaar maken

Eind 2019 ontwikkelden Toll-net en Gito Overijse een plan voor een dashboardtool. Deze tool is een soort grafisch rapport (voortgangsverslag) dat de belangrijkste prestatie-indicatoren die relevant zijn voor een bepaalde cursus/opleiding in één dashboard weergeeft. DLearning ontwikkelt dit dashboard in opdracht van Toll-net en Gito Overijse.

Dit dashboard moet bruikbaar zijn voor docenten, studenten/cursisten en cursusbegeleiders. Deze applicatie zal opensource ter beschikking worden gesteld aan andere scholen en centra. Vanwege GPDR moet elke school of centrum in staat zijn om deze toepassing zelf te installeren en te gebruiken.

Je kan deze applicatie combineren met diverse leeromgevingen zoals Moodle en Canvas, zolang ze LTI ondersteunen. De scholen en centra hebben ook een Learning Record System (LRS) nodig om de resultaten weer te geven. Door gebruik te maken van LTI 1.3 is het mogelijk om de deelnemers aan een cursus op te vragen en de rol te bepalen van degene die naar het dashboard kijkt. Hierdoor kan het dashboard schakelen van ‘docent-naar-studentweergave’ en ervoor zorgen dat bepaalde gegevens niet getoond worden.

Een grote uitdaging is wat te tonen en hoe te weten welke modules deel uitmaken van een cursus. Een LRS bevat alleen gegevens die werkelijk gevolgd zijn, d.w.z. het bevat geen gegevens over modules die nog niet gestart zijn. Daarom hebben wij een gegevensbank ‘cursusregister’ ingevoerd. Deze database kan automatisch gevuld worden door de metadata van Xerte-leerpaden. Door modules handmatig in dit register te registreren, kunnen we ook resultaten van andere tools, zoals Moodle-activiteiten en H5P, in het dashboard tonen.

De tool is nog niet beschikbaar, maar we zullen ons best doen om het tegen augustus 2021 als open source beschikbaar te maken.

Kom alvast luisteren en kijken naar het in ontwikkeling zijnde product op 11 juni 2021! 
De bedoeling is dat jullie tijdens deze sessie feedback kunnen geven zodat we jullie tips en opmerkingen nog mee kunnen nemen in het ontwerp.

Heb je nu al ideeën? Laat het ons weten.  

Zoals bij al onze webinars kun je vooraf je vragen stellen zodat we deze tijdens de webinar kunnen beantwoorden. Zet je vragen bij de opmerkingen in het aanmeldformulier. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je voordat de webinar start een link van ons. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er dan iets fout gegaan.

Deze webinars worden jullie aangeboden door DLearning in samenwerking met Toll-net (KlasCement).

Evenement Eigenschappen

Startdatum 11-06-2021 14:00
Einddatum 11-06-2021 15:00
Sluitingsdatum 11-06-2021 13:00
Prijs per persoon Gratis webinar
Locatie Online
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Dlearning

Tuinstraat 8c
5241 AA Rosmalen
+31 (0)85-1308364

© 2019, DLearning

Image

Contact

Zoeken