Expect the unexpected

Xerte content creatie

 

Xerte Online Toolkits (XOT) is een open source auteurstool die het (niet-technische) gebruikers mogelijk maakt om snel en eenvoudig mediarijke, interactieve en interessante leermiddelen te ontwikkelen. Via invulschermen kunnen afbeeldingen, video's, links, gesproken en/of geschreven teksten, slideshows, enz. toegevoegd worden aan een module. Dit kan worden afgewisseld met interactieve oefeningen zoals o.a. hotspot, drag & drop, invullen en quizzen. Xerte is beschikbaar in verschillende talen, o.a. Nederlands.

Meerdere contentontwikkelaars kunnen samen aan dezelfde module werken waardoor een efficiënte en krachtige workflow gecreëerd wordt binnen de teams van ontwikkelaars, experts, media specialisten. Klaar? Dan plaatst u de module eenvoudig op een website, leeromgeving of u verstuurt een link via e-mail. Dat kan via LTI, SCORM 1.2 en 2004 of met de link. Omdat Xerte Online Toolkit ook xAPI ondersteunt kunnen de resultaten opgeslagen worden en eventueel gepresenteerd in dashboards. Een standaard dashboard is al in Xerte ingebouwd.

Image
Eenvoudig

Met behulp van invul templates eenvoudig interactieve modules maken.

Toegankelijk

Hoge mate van toegankelijkheid!  Nieuwe functionaliteit wordt altijd getest.

Meetbaar

In Xerte zelf of via xAPI worden resultaten in dashboards getoond.

Share & Reuse

Download en upload een pakket in uw omgeving en pas het aan naar uw wensen.

Xerte, er was eens...

Zoals een van de gebruikers treffend zei: "Xerte is een programma dat gebruikt kan worden door mensen zoals wij, die niet naar Star Trek en dat soort zaken kijken."

Image

Xerte & Adaptief leren

 

Sinds Xerte Online Toolkits versie X kunt u gebruik maken van de Adaptieve Content Pagina (ACP). Met deze pagina kunt u zonder dat u hoeft te programmeren differentiëren, personaliseren en adaptief leren. Dit maakt de ACP een hele krachtige pagina. De ACP haalt de informatie van de meeste interactieve Xerte pagina's uit één of meerdere leerobjecten. Op basis van het resultaat of score kan er gelinkt worden naar een ander leerobject, pdf  of andere online media. Dit maakt differentiatie, personalisatie en adaptief leren mogelijk. Ook kunt u met behulp van de ACP een grafische weergave geven van de resultaten van de individuele gebruiker of van de hele groep. Zo kan de ACP ook gebruikt worden als een 'poor mans dashboard'. Een voorwaarde om de ACP te kunnen gebruiken is dat er een LRS gekoppeld is aan de Xerte installatie. Voor meer informatie neem contact op met ons.

BROCHURE & PLANNEN

Xerte nu en later

Image

 

De Xerte community zit niet stil. In het voorjaar van 2021 volgt al weer de volgende release. Dit keer met heel veel nieuwe functionaliteiten en pagina's. Er wordt gewerkt aan een kruiswoordpuzzel pagina, een interactieve video, een 360 afbeelding pagina, een hotspot vraag die ook gescored kan worden, een tijdlijn pagina en ga zo maar verder. Ook vinden er ontwikkelingen plaats aan de admin pagina. Zo wordt het mogelijk om een leerobject met een groep te delen of een hele folder met een andere ontwikkelaar te delen. Het wordt ook mogelijk om pagina's uit andere bootstraptemplates te importeren in een nieuwe bootstrap zoals is nu ook al mogelijk is voor het XOT template.

Er wordt ook hard gewerkt aan het dashboard zodat deze nog beter duidelijk kan maken wat de resultaten zijn van de doorlopen modules. Het dashboard komt beschikbaar als LTI tool en daarmee kun je als docent/trainer en als student het dashboard ook buiten de Xerte werkruimte gebruiken. Daarnaast wordt ook LTI 1.3 toegevoegd en daarnaast kunnen XOT-modules die in een bootstrap template staan ook getracked gaan worden.

Last but not least gaat er een begin gemaakt worden aan het moderniseren van de look & feel en de user interface van Xerte. Dit is wel een wat langer project.

Kortom teveel om op te noemen. Ben je nieuwsgierig naar de laatste releases dan kun je hier de release notes bekijken

Wist u dat ....

Gratis uitproberen?

U hoeft zich alleen maar te registreren bij onze XOT Speelplaats en dan kunt u gratis XOT uitproberen. Vul uw gegevens in en u krijgt automatisch een inlogcode toegezonden. Onthoud wel dat iedere maand deze speelplaats opgeschoond wordt. Wanneer u uw leerobjecten wilt behouden zult u deze moeten exporteren of kunt u een eigen account aanschaffen. Behoefte aan een korte training om u op weg te helpen? Neem dan contact met ons op.

Xerte Talks

Ook verzorgen wij ongeveer 10x per jaar, een Future Teacher- & Xerte Talks waar allerlei onderwerpen rondom online leren en Xerte aan bod komen. De Talks worden opgenomen en kunnen achteraf opnieuw bekeken worden via deze Xerte Talk bootstrap. Na iedere Xerte release houden we ook een speciale Xerte Talk over de nieuwigheden. Deelnemen aan onze Talks? Schrijf u dan snel in op onze mailinglijst. Deelnemen is gratis!

Xerte combineren

Xerte is ook heel goed te gebruiken in combinatie met onze leeromgeving PedIT of andere (leer)omgevingen. Xerte heeft een zeer ruim assortiment aan interactiviteit- en presentatiepagina's die u in PedIT of uw eigen omgeving kunt plaatsen. Omgekeerd kan PedIT zorgen voor de organisatie en administratie van het lesmateriaal en wie precies wat mag zien en doen. De modules kunt u eenvoudig keer op keer delen binnen de door u gekozen groep(en)!

SOFTWARE

Xerte Online Toolkits
Q
PedIT
Dashboards
Learning analytics
Learning-ecosystemen

ONTZORGEN
Contentcreatie
Advies & implementatie
BLIJF GE√ŹNFORMEERD

Nieuws
Nieuwsbrief
Over ons

VOLG ONS OP...
CONTACT
Image
Tuinstraat 8c
5241 AA Rosmalen
+31 (0)85-1308364
© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken