WAAR, WANNEER EN HOE JE MAAR WILT

PedIT Leeromgeving


PedIT (Pedagogische IT) is een unieke software oplossing voor online leren, communiceren en samenwerken. Waarom is PedIT anders dan andere leerplatformen? Het is een zeer flexibele omgeving die het leren op verschillende manieren ondersteunt. Vrijwel alle didactische online werkvormen zijn mogelijk. Omdat PedIT vanuit een sociaal constructivistische visie is ontstaan drukt dit een duidelijke stempel op de leeromgeving, het is duidelijk gemaakt door 'onderwijskundigen'. Het bijzondere aan PedIT is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn en het programma toch eenvoudig blijft in gebruik. Uniek is ook dat de grafische vormgeving kan worden aangepast aan uw eigen huisstijl. Hierdoor kunt u zelf bepalen wie, wat, waar, wel of niet ziet.

PedIT is er niet alleen voor het gemak van de docent of voor het plezier van de leerling, maar juist voor beide partijen!  Nog een verschil ten opzichte van andere leeromgevingen is dat PedIt het individuele leren vloeiend combineert met het samenwerkend en ook met adaptief leren. PedIT is er dus echt voor iedereen!

Image
Zeer flexibel

Door de opbouw goed aan te passen aan uw structuur, visie en huisstijl.

Uitgebreide feedback

Zeer uitgebreide feedback mogelijkheden, onder andere videofeedback.

Veel functionaliteiten

Opdrachten, samenwerken, forum, nieuws, chat, bronnen en nog veel meer.

Didactische mogelijkheden

Microleren, flip de klas, modulair, personaliseren, adaptief, differentiëren ...

PedIT in vogelvlucht

Voor de de training 'Ik en mijn bedrijf' heb ik een mooie blended training ontwikkeld. Volgens één van de deelnemers: "Leren was nog nooit zo leuk!".

Image

LEREN VAN ELKAAR

Sociaal leren in PedIT


Onderzoek heeft uitgewezen dat 'intimiteit' en 'beschikbaarheid' de sleutel zijn tot geslaagde interactie in een online omgeving. Het succes van de social media platforms, bevestigt dit. In PedIT worden deze sociale tools gebruikt om online leren en interactie te ondersteunen. Het is niet gemakkelijk om open sociale media tools te gebruiken als een platform voor online leren – speciaal wanneer de activiteit van een deelnemer op deze sociale platforms opgeslagen moeten worden of gebruikt worden als (deel van) een opdracht die beoordeeld wordt.

Daarom gebruikt PedIT het goede van deze platforms in een onderwijskundig jasje. In PedIT wordt gebruik gemaakt van afbeeldingen van personen, allerlei persoonlijke berichten en beschrijvingen, microblogs (zoiets als Twitter). Dit zijn al bekende tools bij de deelnemers. In plaats van Facebook, Twitter, etc., maken de deelnemers gebruik van sociale tools binnen de eigen afgeschermde leeromgeving. Ze herkennen de manier van communiceren, maar dan in een veilige omgeving. De makkelijke en direct beschikbare toegang tot feedback maakt het nog aantrekkelijker voor ze.

MICROLEREN, FLIP DE KLAS, ADAPTIEF, MODULAIR ...

PedIT onderwijskundig

 

Omdat PedIT ontwikkeld is door onderwijskundigen is het mogelijk om diverse onderwijskundige principes en online didactische technieken te gebruiken. Zo kunt u o.a. micro- of nanoleren, sociaal leren, flip de klas, adaptief leren, modulair leren, personaliseren, blended leren, afstandsleren... en meer. Door de omgeving op een bepaalde manier in te richten kunt u zelf bepalen hoe u wilt werken. Daarmee is er een naadloze aansluiting tussen hoe u gewend bent om met de studenten of deelnemers te werken en de online leeromgeving. Binnen en buiten zijn samen één geheel...

Wilt u meer informatie over deze verschillende werkvormen in PedIT neem dan contact met ons op. Ook kunnen wij een training verzorgen binnen uw organisatie waarin we aan de slag gaan met de een of meerdere van de bovenstaande onderwerpen.

 

Image

BROCHURE & PLANNEN

PedIT nu en later

 

In 2021 staat er een nieuw PedIT product op stapel, namelijk PedIT Q. Dat is kort gezegd een hele simpele versie van PedIT waarin je een groep deelnemers opdrachten kunt geven, statistieken kunt bekijken, kunt communiceren, feedback geven en nog wat meer. In het voorjaar van 2021 verschijnt de eerste bêta versie en ieder kwartaal worden er functies aan toegevoegd. PedIT Q kan in het huidige PedIT 3 gebruikt worden maar ook als stand-alone product. Op den duur zal dit de rent-a-classroom versie van PedIT gaan vervangen. Daarnaast zal ook in het voorjaar van 2021 de vernieuwde versie van de PedIT App verschijnen. 


In PedIT drie zal in 2021 het videobellen, video feedback geven, video opdrachten en een mogelijkheid voor het houden van een webinar toegevoegd worden.

 

Wist u dat ....

Functionaliteit

PedIT heeft zeer veel functionaliteiten die u al dan niet kunt gebruiken binnen uw trainingen of onderwijs. Om u een overzicht te geven hebben we dat voor u op een rijtje gezet. Maar PedIT zit niet stil en jaarlijks komen er weer meer functionaliteiten bij. 

Klik hier om de lijst met functionaliteiten te bekijken.

Koppelingen

Naast de standaard functionaliteiten in PedIT is het ook mogelijk om koppelingen te maken met systemen of programma's die uw organisatie al gebruikt. Bijvoorbeeld met Office 365, administratiesystemen zoals Trajectplanner, Eduarte etc. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Support

PedIT is een Software as a Service (SaaS) oplossing. De omgeving wordt gehost in Noorwegen. De regelgeving rondom hosting is daar minstens zo goed als in Nederland. Naast de diverse trainingen is er een uitgebreide Nederlandse handleiding online beschikbaar. Support vragen worden snel en vakkundig beantwoord door DLearning en indien nodig wordt er opgeschaald naar PedIT zelf.

SOFTWARE

Xerte Online Toolkits
Q
PedIT
Dashboards
Learning analytics
Learning-ecosystemen

ONTZORGEN
Contentcreatie
Advies & implementatie
BLIJF GEÏNFORMEERD

Nieuws
Nieuwsbrief
Over ons

VOLG ONS OP...
CONTACT
Image
Tuinstraat 8c
5241 AA Rosmalen
+31 (0)85-1308364
© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken