Alles rondom online leren

Nieuws

Release Xerte 3.9

Xerte versie 3.9 is vanaf nu beschikbaar! Inclusief de officiële Xerte toegankelijkheidsverklaring

Het Xerte Developer Team is trots en blij dat we jullie de nieuwste Xerte release, versie 3.9, kunnen aankondigen.

Een belangrijk aandachtspunt van deze 3.9-release is de officiële Xerte toegankelijkheidsverklaring en een automatische link naar deze verklaring (en een toegankelijkheidshandleiding) vanuit de Xerte projecten. Daarnaast hebben we natuurlijk nog veel meer nieuwe functionaliteiten toegevoegd en bugs opgelost. 

Vanuit de community (maar ook vanuit de Europese regelgeving) werd gevraagd om een dergelijke officiële toegankelijkheidsverklaring. Vanwege de zeer uitgebreide functionaliteiten die we in Xerte bieden is het voor jullie als gebruiker/organisatie niet gemakkelijk te beoordelen of te rapporteren over de toegankelijkheid van Xerte. Echter zijn jullie daar vanuit de regelgeving wel toe verplicht. Daarom hebben wij dit voor jullie gedaan.

Bij het opstellen van deze toegankelijkheidsverklaring en het verder aanpassen van Xerte in het kader van die toegankelijkheid, hebben we ook de toegankelijkheidsproblemen die in recentere releases zijn aangetroffen, verbeterd en opgelost.

Nog niet alles is opgelost maar we blijven hieraan werken. Eventuele nieuwe fixes nemen we op in een 3.9.1 of latere release. Wanneer je de toegankelijkheid van de Xerte projecten belangrijk vindt, raden we je ten zeerste aan om te upgraden naar Xerte 3.9 en de richtlijnen zoals we deze hebben opgenomen in onze toegankelijkheidsverklaring door te nemen. 

Al met al is er wederom een berg werk verzet voor deze versie en er zijn weer volop nieuwe functionaliteiten toegevoegd, bugfixes uitgevoerd en verbeteringen aan de bestaande pagina's en functionaliteiten gedaan. Bekijk hier de Nederlandse release notes

Aanmelden nieuwsbrief

Één keer per maand. Direct up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image

Bolduc Zakencentrum
Gebouw A
Utopialaan 49
5232 CD 's-Hertogenbosch
+31 (0)85-1308364


kvk 76992942
btw NL 860865757B01

© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken