Alles rondom online leren

Nieuws

Goed nieuws! DLearning is blij en trots dat we vanaf nu onze Learning Analytics Suite kunnen presenteren. Wat is nu learning analytics en wat doet dan de Learning Analytics Suite? De Learning Analytics Suite is een open source tool die het mogelijk maakt de resultaten van lerenden en de kwaliteit van de online modules te bekijken, interpreteren en bewaken. Samen met het Kenniscentrum Digisprong, GITO Overijse en het Summa College hebben we deze suite ontwikkeld en vanaf nu kan iedereen hem gebruiken!

Woensdag 25 mei van 13:00 tot 15:35 uur organiseert de Xerte gebruikers community weer een Xerte mini-conferentie vol workshops, presentaties en meer! Speciaal voor alle (toekomstige) Xerte gebruikers. Kijk hier voor het programma en andere informatie, voor de Xerte mini-conferentie met allerlei workshops voor docenten en ontwikkelaars die bezig zijn met het maken van leermiddelen in Xerte.

Afgelopen week is de security release Xerte 3.10.5 uitgekomen. Deze is vanaf nu beschikbaar is om te downloaden en te installeren. Neem met spoed contact op met degene die voor uw installatie zorgt om te upgraden naar 3.10.5. Dit bericht moet als urgent behandeld worden en alle gebruikelijke upgradeschema's negeren. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat een groeiend aantal websites en posts op sociale media de potentiële kwetsbaarheden in eerdere versies van Xerte bekend hebben gemaakt. Heb je vragen hierover? Stel deze dan in het Xerte forum of neem dan contact met ons op.

Vrijdag 10 december is er een online Miniconferentie Open Leermaterialen met Xerte. Robert Schuwer zal als expert en Unesco Leerstoelhouder de aftrap doen in de vorm van een keynote presentatie. De rest van de ochtend zijn er 'maak-workshops' en presentaties over de implementatie ervaringen van ROC van Amsterdam-Flevoland en Deltion College en een mooie presentatie over ontwerpvaardigheden.

In deze tijd hoeven we je niet meer te vertellen dat informatiebeveiliging heel belangrijk is. Jouw persoonsgegevens zijn wat waard en daarom proberen bepaalde personen of organisaties jouw gegevens in handen te krijgen. Men zoekt naar een lek waarin wordt ingebroken om deze gegevens te verzamelen en weer door te verkopen of te gebruiken. Dat willen jullie niet maar wij ook niet!

Aanmelden nieuwsbrief

Één keer per maand. Direct up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

BLIJF GEÏNFORMEERD
VOLG ONS OP...
CONTACT
Image
Tuinstraat 8c
5241 AA Rosmalen
+31 (0)85-1308364
© 2021 DLearning. All rights reserved.

Zoeken