Laatste weetjes DLearning

Nieuws

Release Xerte 3.9

Xerte versie 3.9 is vanaf nu beschikbaar! Inclusief de officiële Xerte-toegankelijkheidsverklaring

Het Xerte Developer Team is trots en blij dat we jullie de nieuwste Xerte release, versie 3.9, kunnen aankondigen.

Een belangrijk aandachtspunt van deze 3.9-release is de officiële Xerte toegankelijkheids-verklaring en een automatische link naar deze verklaring (en een toegankelijkheids-handleiding) vanuit de Xerte projecten. Daarnaast hebben we natuurlijk nog veel meer nieuwe functionaliteiten toegevoegd en bugs opgelost. 

Vanuit de community (maar ook vanuit de Europese regelgeving) werd gevraagd om een dergelijke officiële toegankelijkheids-verklaring. Vanwege de zeer uitgebreide functionaliteiten die we in Xerte bieden is het voor jullie als gebruiker/organisatie niet gemakkelijk te beoordelen of te rapporteren over de toegankelijkheid van Xerte. Echter zijn jullie daar vanuit de regelgeving wel toe verplicht. Daarom hebben wij dit voor jullie gedaan.

Bij het opstellen van deze toegankelijkheids-verklaring en het verder aanpassen van Xerte in het kader van die toegankelijkheid, hebben we ook de toegankelijkheidsproblemen die in recentere releases zijn aangetroffen, verbeterd en opgelost.

Nog niet alles is opgelost maar we blijven hieraan werken. Eventuele nieuwe fixes nemen we op in een 3.9.1 of latere release. Wanneer je de toegankelijkheid van de Xerte projecten belangrijk vindt, raden we je ten zeerste aan om te upgraden naar Xerte 3.9 en de richtlijnen zoals we deze hebben opgenomen in onze toegankelijkheids-verklaring door te nemen. 

Al met al is er wederom een berg werk verzet voor deze versie en er zijn weer volop nieuwe functionaliteiten toegevoegd, bugfixes uitgevoerd en verbeteringen aan de bestaande pagina's en functionaliteiten gedaan. Bekijk hier de Nederlandse release notes

Aanmelden nieuwsbrief

We spammen u niet hoor :)

Laatste nieuws

Dlearning

Tuinstraat 8c
5241 AA Rosmalen
+31 (0)85-1308364
info@dlearning.nl

© 2019, DLearning

Image

Contact

Zoeken